X |
Marjolijn van Oijen.
Voorzitter en trainster.
Zelf heb ik ooit te horen gekregen dat ik met mijn CPTSS (Complexe Post Traumatische Stress Stoornis) moest leren leven, met de bijbehorende dissociatie en conversieklachten. Ik had het geluk dat ik tamelijk eigenwijs ben en een eigenwijze therapeut trof. We hebben op onze eigen wijze een weg gevonden waarmee ik me los kon maken van allerlei gevolgen. Door mijn ervaring met dissociatie en conversie en het herstel hiervan, ben ik er van overtuigd dat er voor de meeste mensen met gevolgletsel van trauma’s meer herstel mogelijk is dan over het algemeen gedacht wordt.
De meeste mensen met trauma’s krijgen te horen dat ze er nooit meer vanaf komen. Daar geloof ik niet in. Ik weet dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken. Ik hoop met De Niki Stichting lotgenoten te kunnen helpen in hun verwerking waardoor ze hun leven die invulling kunnen geven die zij graag willen.
Ik ben geboren in Rotterdam, 1962. De MBO Sociale Dienstverlening en de HBO Inrichtingswerk maakten me duidelijk dat ik vooral het werken in de psychiatrie erg fijn vond. Ik heb gewerkt met asielzoekers en vluchtelingen bij Humanitas Groningen, en in de Mesdagkliniek werkte ik als sociotherapeute en sociaalvaardigheidstrainster. In Zwitserland werkte ik als groepsleidster en plaatsvervangend afdelingshoofd in een kinder- en jeugdpsychiatrische kliniek. Ik heb veel invalwerk gedaan in allerlei klinieken, wat een schat aan ervaring heeft opgeleverd en vele mooie ontmoetingen. Ik deed vrijwilligerswerk voor de Stichting NAF-Netwerk, bij het fijne jeugdcircus Santelli in Groningen, en op diverse fora voor mensen die seksueel misbruikt zijn. Ik heb me altijd bezig gehouden met mensen met trauma’s. Tijdens mijn eigen proces leerde ik een veel meer lichaamsgerichte manier van verwerken van trauma’s en dit opende ook de deur naar opleidingen zoals CranioSacraalTherapie en SomatoEmotional Release, en naar energetische behandelingen (Shamballa, Consciousness Energy of the Universe en Reiki). Al deze kennis en ervaren pas ik toe in de trainingen en in het begeleiden vanuit mijn eigen praktijk voor traumaverwerking, Voel je kracht. Uit het contact met lotgenoten ontstond het idee voor de trainingen die we nu als stichting kunnen aanbieden. Ik vind het een voorrecht lotgenoten naast me te weten die ondanks dat zij zelf nog in een proces bezig zijn, anderen willen en kunnen helpen.
In mijn vrije tijd schilder ik heel graag, het liefst grote schilderijen en ik werk met klei en stenen. Ik woon samen en geniet van het leven!
Lien Daams trainster.
In mijn praktijk “JeBesteBest” heb ik ontdekt dat er veel meningen bestaan over wat dissociëren nu werkelijk is. Het komt in vele vormen voor ook als er niet een aantoonbaar trauma aan ten grondslag ligt. Ook over conversie is er veel onduidelijkheid. Ik “kreeg” toen ik rond de dertig was de Ziekte van Ménière. Een aandoening die maakte dat ik niets meer kon en jaren nodig gehad heb om de meest simpele handelingen weer onder de knie te krijgen. Achteraf is het de enige manier geweest voor mijn lichaam om aan te geven dat ik het roer om moest gooien. De conversie zag er bij mij uit als onverwachte uitputtende evenwicht stoornissen en krachteloosheid.
Grandioos dat De Niki Stichting nu specifiek over deze onderwerpen trainingen geeft. Net als in mijn werk in mijn eigen praktijk staat in deze trainingen jouw hulpvraag centraal. Vanuit de ontmoeting en verbinding, met behulp van jouw realiteit en jouw dagelijkse leven, worden antwoorden gevonden. Antwoorden waardoor je met grip op jouw manier van dissociëren en conversie het pad van overleven naar Leven in eigen tempo kan bewandelen. Vanuit “JeBesteBest” geef ik counseling aan volwassenen, jongeren en kinderen en organiseer ik lotgenoten contact. Mijn begeleiding na misbruik is onder andere gebaseerd op de Tebéyo methodiek en erop gericht dat het slachtoffer de regie over het eigen leven zo snel mogelijk weer ten volle terug pakt. Zodat het leven weer ten volle geleefd kan worden en de ervaringen van NU het handelen van vandaag bepalen.
Op de website http://www.liendaams.nl en http://www.jebestebest.nl staat meer over mij en het brede aanbod rondom seksueel misbruik te lezen.
Ik ben Nancy Herreman. Geboren in 1969. In het West-Vlaamse Roeselare. Ik ben geboren met een goede portie humor en positiviteit. Die zijn al mijn hele leven mijn beste vrienden. Ik hou van dieren en mensen, lekker eten. Breien en haken horen ook tot mijn hobby’s.
Ik was het enige meisje van de vier kinderen. Ik ben jarenlang misbruikt door mijn oudste broer. En heb daarna nog jaren als slachtoffer mijn leven verder laten leiden. Ik ben later in therapie geweest waar ik kennismaakte met het gegeven dat het leven in jouw eigen handen ligt. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, verdriet.
Ik heb een hele tijd nodig gehad om in mijn eigen kunnen te geloven. Nu ben ik zo ver en ik word trainster bij de Niki Stichting. Ik weet uit ervaring dat dissociëren de therapie soms in de weg staat. Met mijn ervaringen hoop ik mensen te kunnen begeleiden naar een beter en eigen leven.
X | Annelies Vrinten-Hut Secretaris van de stichting en bestuurslid |
Ik ben geboren in 1976 en een groot liefhebber van hartige hapjes. Buiten dat, ben ik tarottist, NLP masterpractitioner, heb een cursus Trauma Release Exercise gedaan (TRE) en ben door mijn eigen ervaringen zeer begaan met lotgenoten van seksueel misbruik. Ook werk ik als pastelkunstenares en ik maak websites.
Ik ken Marjolijn van een lotgenotenforum en daar is een vriendschap en samenwerking uitgegroeid, die nu zijn vorm krijgt in De Niki Stichting.
Ik heb de overtuiging, dat wat ons in het leven overkomt, is wat het is en dat wij, als mensen, de keuze hebben wat we met onze ervaringen willen doen. Trauma’s leveren naast een hoop pijn en verdriet, ook een kans, om te leren, dat we sterk, flexibel en in staat zijn heftige zaken een plek te geven. Voor mij is het een keuze hoe ik met mijn “live events” om wilde gaan. Ik heb ervoor gekozen ze in te zetten als hulpbron voor anderen. En door dat te doen, leg ik mezelf ook keer op keer uit, dat we niet zijn wat ons overkomt.
“Dissociëren is af te leren” en “Omgaan met Conversie”, de trainingen van De Niki Stichting, kunnen daarbij een mooi instrument zijn.